Mikä on kepparikerho?

Kepparikerho on Porin Ponitallin perustama nuorille ja lapsille suunnattu keppihevoskerho. Kepparikerhossa askarrellaan lasten ja nuorten kanssa keppihevosia sekä esteitä ja varusteita niille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta. Harrastetaan yhdessä leikkimielisiä kisoja ja järjestetään metsäretkiä. Perehdymme myös hevosten ruokintaan ja hoitoon. Opettelemme yhdessä ratsastustermistöä. 
Kuuntelemme nuorten ja lasten toiveita ja pyrimme toteuttamaan niitä mahdollisimman hyvin. 
Me kepparikerhossa kuuntelemme ideoita, joilla voisi kerhoa edistää. Jokaisen ideat ovat tervetulleita! 


Keppihevostelusta yleisesti

Keppihevosten kanssa voi toimia aivan samalla tavalla kuin oikeidenkin hevosten. Voi järjestää erilaisia ratsastuskilpailuja, mennä maastoon ja vaikka uittaa kepparia. Ainoastaan lasten mielikuvitus on rajana. Opetellaan myös hevosenhoitoa ja -käsittelyä keppihevosten kautta. 

Yleisin järjestettävä kilpailu keppihevosilla on estekilpailut. Kisoissa voi olla 2-3 luokkaa jotka ilmoitetaan senttimetreinä. Palkitsemisessa käytetään ruusukkeita niille jotka sijoittuvat, mutta myös usein mukana olleet voivat saada pienen palkinnon. Kisoissa kannattaa huomioida onko kisoihin ennakkoilmottautuminen vai onko ilmottautuminen paikan päällä niinkuin oikeissa kisoissa.

Keppihevosratsukoille voi myös järjestää kouluratsastuskilpailuja. Koulukilpailuissa ei yleensä käytetä oikeiden kilpailujen ratoja. Vaan ennalta sovitun ajan puitteissa esitetään vapaasti valittavia asioita. Vakioratoja saa toki käyttää tai keksiä keppareille omia sellaisia.

Keppareilla voi järjestää myös näyttelyitä. Näyttelytkin voidaan jakaa eri luokkiin esim kylmäveriset ja lämminveriset. Käytännön syistä näyttelyt järjestetäänkin usein laittamalla keppihevoset näytille. Palkitseminen tälläisissä näyttelyissä tapahtuukin yleensä yleisöäänestyksellä. 

Lapsille keppihevoskilpailut ovat hauska tapahtuma, joka otetaankin usein yhtä vakavasti kuin oikeat kilpailut.


Kepparit netissä

Nyt olemme saaneet kaikki kepparit laitettua sivuillemme. Käy ihmeessä kurkkaamassa kohdasta Kepparit!